Over Yan Lin

Yan LinAl jong wist ik dat ik arts wilde worden, met name gynaecologe. In 1986 studeerde ik af als arts, met als extra opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde. Ik werkte tot 1990 als gynaecologe in het No. 1 Ziekenhuis in Guangzhou, China.

In 1991 kwam ik naar Nederland en in 1999 vestigde ik mij als zelfstandig acupuncturist in Den Haag. In 2005 sloot ik mij aan bij Medisch Centrum Balans in Den Haag. In die tijd heb ik mij verder verdiept in de behandeling van onvruchtbaarheid en pijnbestrijding.

Met ingang van april 2018 heb ik mij weer gevestigd als zelfstandig acupuncturist, nu op de Weidevogellaan 146, 2496 MX Den Haag.

Ik ben sinds 2000 lid van Zhong, de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Zhong zet zich in voor de erkenning van de traditionele Chinese geneeswijzen.

Ik ben ook lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). De NVA is de grootste beroepsvereniging voor acupuncturisten in Nederland. De NVA staat garant voor de hoge kwaliteit van de beroepsuitoefening van de bij haar aangesloten acupuncturisten. Tot nu toe vallen die bij zorgverzekeraars onder de alternatieve geneeskunde.

In de acupunctueel van oktober 2014 (tijdschrift van de Nederlandse patiëntenvereniging voor acupunctuur NPVA) heeft dit interview met mij gestaan.

Hieronder 2 fragmenten uit een documentaire over mij, in 2014 gemaakt en uitgezonden door het Chinese televisiestation China Central TV (CCTV).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.