Intake

De eerste afspraak is altijd een uitgebreid intake consult. Ik ga dan gedetailleerd in op uw klacht. U krijgt alle tijd om uw verhaal te vertellen, ook als het gaat over bijkomende klachten die op het eerste gezicht minder belangrijk lijken. Daarna zal ik nog een aantal vragen stellen over de verschillende lichaamsfuncties zoals bv. spijsvertering en slaapritme om een compleet beeld te krijgen. Het gebruik van medicijnen en overgevoeligheid komen ook aan bod.

Tongdiagnose

Daarna zal ik uw tong bekijken en het tongbeslag (het laagje op uw tong). Op basis van o.a kleur, vorm, beslag en doorbloeding is veel te zeggen over het functioneren van de organen en de energiehuishouding. Tongdiagnose is een van de bekendste en belangrijkste methodes die gebruikt worden binnen de Traditioneel Chinese Geneeskunde.
Het is daarom beter als u een uur voor de behandeling geen gekleurde drank of voedsel meer gebruikt.

polsdiagnose

Polsdiagnose

Ook voel ik bij beide handen op drie plaatsen aan de pols om tot een diagnose te komen.
Ik bepaal dan op drie verschillende diepten de spanning, de breedte en de snelheid van de hartslagen.
Ook hierdoor krijg ik informatie over het functioneren van de organen en de energiehuishouding.

Behandelmogelijkheden

Hierna bepreken wij de behandelmogelijkheden voor uw klacht uitgebreid door om samen tot een optimaal resultaat te komen. Hierbij adviseer ik u over b.v. voeding, beweging, ademhaling en rust, omdat deze de basis vormen voor acupunctuur en kruidengeneeskunde. Het voeding- en bewegingadvies ondersteunt de behandeling en helpt het lichaam in balans te brengen.

Vervolgbehandelingen duren meestal 30 tot 45 minuten. Dan zal ik met u bespreken hoe het op dat moment is met uw klacht en uw energiehuishouding.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.